Wie is MiA+U, wie is Hugo B. Schut


Opgeleid als architect (Delft) en bouwkundige ben ik de afgelopen 13 jaar intermediair geweest tussen ontwikkelaar/burger en de overheid. Helder, analytisch en dienstverlenend, op een open en niet vooringenomen wijze communicerend, kan ik bijdragen aan een voorspoedige vergunningverleningsprocedure waar het gaat om architectuur of stedenbouw of het vinden van het juiste model (in architectuur of stedenbouw) in complexe opgaven.

Als denker en doener, breed opgeleid met een nog bredere interesse, onderscheid ik mij door het vermogen tot ‘helikopteren’, niet alleen kijkend naar het probleem, maar naar de opgave in een breder perspectief en op verschillende niveaus. Gecombineerd met een diepe kennis van architectuur, stedenbouw en bouwtechniek, blijken er altijd meerdere mogelijkheden voor handen. Des te complexer de opgave, des te beter ben ik op mijn plaats.

Dienstverlening betekent voor mij helpen, het bijdragen aan het vinden van oplossingen. Dat heb ik dertien jaar gedaan als medewerker bij de overheid, nu daar buiten.

Nu is: MiA + U, MiA + U staat voor Mediation in Architecture and Urbanism. Dat begint bij het meedenken, meekijken en meehelpen in architectuur en stedenbouw.

Als intermediair tussen opdrachtgever en overheid, tussen opdrachtgever en architect, maar ook als redacteur voor architecten en als raadgever van ontwikkelaar en aannemer.

Van start gegaan als MiA & U in januari 2015, maar al meer dan 10 jaar thuis in het beoordelen en begeleiden van projecten en het bemiddelen tussen belanghebbenden.